< Terug naar overzicht

Steeds meer bedrijven klaar voor heropstart

Vier op tien ondernemingen is terug opgestart of wil dit op korte termijn wil doen, een sterke stijging ten opzichte van vorige week. 85 procent van alle bedrijven heeft al maatregelen getroffen om het personeel in alle veiligheid te laten werken, twee op drie is al volledig aangepast aan de coronamaatregelen, naar eigen zeggen.

In de wekelijkse enquête van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, werd bij meer dan 1000 bedrijven opnieuw gepeild naar het aantal dat de draad terug oppikt sinds de coronamaatregelen. 28 procent is heropgestart of heeft de activiteitsgraad verhoogd, een verdubbeling ten opzichte van vorige week en het drievoud van twee weken geleden. Nog eens 14 procent zegt dit in de komende twee weken te doen, wat betekent dat 42 procent al op korte termijn wil heropstarten.

Ook de mate waarin de activiteiten opgevoerd of heropgestart worden, zit in de lift. Een nipte meerderheid wil voor minstens 75 procent heropstarten, nog eens een derde zegt minstens de helft van de activiteiten te kunnen uitvoeren.

Werkomgeving aangepast

Om terug te kunnen starten, hebben de ondernemingen zich al massaal voorbereid op de nieuwe veiligheidsvoorschriften. Twee op drie respondenten hebben hun werkorganisatie volledig aangepast. Bijna een op vijf heeft al verschillende maatregelen getroffen, maar wil er nog extra doorvoeren om de veiligheid te garanderen.
De helft heeft de werkplaats anders ingericht om te kunnen voldoen aan de sociale afstandsmaatregelen en de veiligheidsvoorschriften. Twee op drie passen de werkorganisatie aan via telewerk, ploegenstelsels of andere maatregelen.

Bron: Voka

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen