< Terug naar overzicht

Steeds meer 70-plussers aan de slag als interim-kracht

Het aantal 70-plussers dat als interim aan de slag gaat, is de voorbije tien jaar meer dan verdriedubbeld. Momenteel zijn alleen al bij uitzendkantoor Randstad 158 mensen ouder dan 70 aan de slag, onder wie zelfs enkele 80-plussers. Tien jaar geleden waren dat er nog maar 51.

Volgens Jan Denys (Randstad) is de aangepaste wetgeving, waardoor gepensioneerden na hun pensioen onbeperkt mogen bijverdienen, een belangrijke verklaring voor de opvallende trend. Maar er is ook sprake van een mentaliteitswijziging, stelt Denys. “De generatie die nu met pensioen is, is de generatie van na de Tweede Wereldoorlog. Die zijn echt al volop opgegroeid in de consumptiemaatschappij, in tegenstelling tot hun ouders, die nog heel sober leefden. Het loon dat ze na hun pensioen inleveren, willen ze graag compenseren door een paar dagen in de week wat te gaan bijklussen.”

Ook trend bij de 50-plussers

De trend zet zich bovendien ook door bij de generatie vanaf 55 jaar. Tien jaar geleden telde Randstad in ons land 2408 55-plussers, nu zijn dat er al 4015. Het uitzendkantoor verwacht dan ook dat het aantal oudere interim-krachten in de toekomst nog sterk zal toenemen.

De Randstad-cijfers worden ook bevestigd door de sectorfederatie Federgon, die de statistieken voor de hele uitzendsector verzamelt. In 2005 waren de 50-plussers goed voor 5,2 procent van de totale uitzendarbeid in ons land. In 2015, de meest recente cijfers bij Federgon, waren de 50-plussers al met meer dan 38.200, of bijna 10 procent van het totaal.  

Bron: Het Laatste Nieuws (hln.be)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen