< Terug naar overzicht

Start-ups creëren 49.000 jobs

Vernieuwende bedrijven of start-ups zijn in België verantwoordelijk voor bijna 50.000 nieuwe banen. Dat blijkt uit een onderzoek van professor Omar Mohout van de Antwerp Management School, die als eerste dit landschap in kaart bracht.

De vernieuwende bedrijven worden steeds belangrijker voor onze economie en de tewerkstelling, zo blijkt uit de studie van Omar Mohout. De Antwerpse professor bracht als eerste een staal van 1400 start-ups, of 40 procent van de Belgische markt, in kaart en becijferde dat die starters eind vorig jaar goed waren voor 49.000 jobs.

Mohout omschrijft start-ups als bedrijven met innovatieve producten of diensten die schaalbaar zijn (en dus snel internationaal in de markt kunnen worden gezet). Doordat een klein team een disproportioneel grote impact kan hebben op de markt, of zelfs de wereld kan veroveren, zijn ze potentieel disruptief.

De studie, die werd opgesteld in samenwerking met Startups.be, bevat nog meer opvallende conclusies. Zo blijkt Vlaanderen in de innovatieve economie onder zijn gewicht te boksen. Hoewel het goed is voor 61 procent van de economie, bedraagt het aandeel in start-ups maar 53 procent. Brussel is dé winnaar met 29 procent van de starters, terwijl het slechts 11 procent van alle bedrijven telt.

Bron: De Standaard (standaard.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen