< Terug naar overzicht

‘Start To Work’-party vervangt sollicitatiegesprek

Via de ‘Start To Work’-party’s wil Schoenen Torfs veertig vacatures invullen. De party’s bestaan uit drie workshops om de kandidaten te laten kennismaken met het bedrijf.

Tijdens de eerste workshop getuigen medewerkers over hoe het ze werken bij Torfs ervaren. In de tweede workshop gaat het HR-team samen met andere collega’s via een speeddate na of het klikt tussen beide partijen.

Voor de derde workshop wordt een beroep gedaan op Kirsten Ujvari van reputatiebureau Verbeeck + Ujvari. Onder het motto ‘de juiste uitstraling is een boost voor je zelfvertrouwen’, nodigt zij de deelnemers uit om op zoek te gaan naar de vertaling van hun unieke authentieke waarden in hun kleding en lichaamstaal.

Met de alternatieve rekruteringsmethode zoomt het bedrijf in op de wensen en verwachtingen van de kandidaten. “We hebben voor deze methode gekozen omdat onze medewerkers en potentiële medewerkers de kans krijgen elkaar in een informele context te ontmoeten. Een mensgerichte aanpak die past bij ons bedrijf. Daarnaast willen we de deelnemers gewoon een leuke, leerrijke avond aanbieden. Dat deze party’s bovendien tijdsefficiënt zijn, is mooi meegenomen”, zegt Els Van Keymeulen, HR-manager bij Schoenen Torfs.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen