< Terug naar overzicht

Staken werkt besmettelijk

Staken werkt aanstekelijk. Stakingen kunnen zelfs overslaan naar andere sectoren. Het risico hierop is zo’n twee weken tot een halfjaar na start van de staking het grootst. De piek van de kans op besmetting bevindt zich rondom een maand na de staking.

Dat blijkt uit onderzoek onder leiding van NWO-onderzoeker Agnes Akkerman, dat uitgevoerd is aan de Nederlandse Radboud Universiteit. In bedrijfssectoren waar medewerkers vaker van baan wisselen, verdubbelt de kans dat een staking overslaat van de ene sector naar de andere. Dit geldt bijvoorbeeld voor de handel en de industrie. Dezelfde typen banen en het zichtbaar zijn van de andere sector voor de werknemers vormen volgens de onderzoekers daarvoor de verklaring.

De besmettelijkheid van staken gaat ook op voor bedrijven uit dezelfde sector. Hoe meer werkdagen er verloren gaan vanwege een staking, hoe groter de kans op een staking bij een ander bedrijf uit diezelfde sector.

Belang van informatie
Vakbonden en werkgevers maken in hun onderhandelingen over cao’s vaak gebruik van informatie uit eerdere (on)succesvolle onderhandelingen en stakingen. De uitkomst van dergelijke gebeurtenissen (bijvoorbeeld een 3% loonsverhoging) heeft opmerkelijk genoeg geen effect op de kans dat er binnen het bedrijf een staking uitbreekt.

Werkgevers beschikken over het algemeen over meer informatie dan de vakbond. Wanneer beide partijen om tafel gaan, is er dus een ongelijke verdeling in de te benutten informatie. Het beschikken over relevante informatie over eerdere onderhandelingen door de vakbond, blijkt het onderhandelingsproces met de werkgever te vergemakkelijken. Daarom raden de onderzoekers werkgevers aan om open kaart richting de vakbond te spelen wat betreft de onderhandelings-manoeuvreerruimte.

Invloed van de omgeving
Werknemers die een afweging maken om wel of niet te staken, stellen zich pas open voor informatie van de baas tijdens het arbeidsconflict als hij of zij vertrouwd wordt.

Vertrouwen in de vakbond is daarentegen niet relevant om de door de vakbond verstrekte informatie te benutten, maar identificeren met de bond des te meer: dit vergroot de stakingsbereidheid van werknemers. Als twee werknemers het ook privé goed kunnen vinden met elkaar, vergroot dit de kans dat ze identiek handelen (wel of niet samen staken).

Bron: Radboud Universiteit

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen