< Terug naar overzicht

Stages ideale opstap naar arbeidsmarkt, maar moeilijk te vinden

Eén op de drie pas afgestudeerde schoolverlater zoekt een stage, maar vindt die moeilijk of niet. Toch zien werkgevers en jongeren een stage als de ideale springplank naar werk.

Dat blijkt uit een enquête van online-jobsite StepStone bij 200 pas afgestudeerde jongeren en 100 personeelsverantwoordelijken. 88 procent van de schoolverlaters en 92 procent van de werkgevers zien een stage als de ideale opstap naar de arbeidsmarkt.

Eén op de drie jongeren zoekt dan ook actief naar een stage. Maar meer dan de helft (57 procent) zegt dat het moeilijk is om een stageplaats te vinden.

82 procent van de jongeren klaagt dat ze te weinig vacatures voor stages vinden in kranten of op het internet. Al beweert 94 procent van de ondervraagde personeelsverantwoordelijken dat ze stages aanbieden.

63 procent van de pas afgestudeerden vindt dat bedrijven zouden moeten verplicht worden om stages aan te bieden voor schoolverlaters. Slechts 39 procent van de werkgevers is het daarmee eens. Zij zien meer heil in het subsidiëren van stages.

Schoolverlaters en werkgevers hebben een andere mening als het gaat over het vergoeden van stagiairs. Terwijl slechts 5 procent van de schoolverlaters zegt geen vergoeding te willen, verwacht 60 procent een vergoeding tussen de 750 en 1000 euro per maand.

40 procent van de werkgevers vindt dat stages niet vergoed moeten worden. 21 procent vindt een vergoeding van 500 euro per maand billijk.

Bron: StepStone

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen