< Terug naar overzicht

Stageplaatsen geraken niet opgevuld (wirwar aan tewerkstellingsmaatregelen helpt niet)

De vorig jaar aangekondigde 10.000 stageplaatsen voor jongeren zonder diploma geraken amper ingevuld. Werkgeversorganisaties Voka en Unizo hekelen de wirwar van tewerkstellingsmaatregelen en vragen minder maar duidelijkere maatregelen om moeilijke doelgroepen aan het werk te helpen.

Vorig jaar maakte de federale overheid geld vrij om 10.000 jongeren zonder diploma een stageplaats te kunnen aanbieden, als onderdeel van een pakket relancemaatregelen. De overheid betaalt de stagiairs maandelijks 700 euro loon, de werkgever doet daar nog eens 200 euro bovenop. Het geld komt dus van de federale overheid, maar de uitvoering van het plan valt onder de bevoegdheid van de gewesten.

Eind september hadden 479 jongeren een stage en heeft de VDAB 1166 stageplaatsen aangeboden gekregen van werkgevers. Meer dan de helft van de stageplaatsen worden aangeboden door kmo’s.

Wirwar van maatregelen


Voka ontkent dat werkgevers onvoldoende meewerken aan stageplaatsen voor ongeschoolde jongeren. Maar verwijst naar de veelheid aan Vlaamse instrumenten die doelgroepen naar de bedrijven trachten te halen.

“De idee van de federale minister om in te zetten op werkervaring is op zich goed, maar het is jammer dat het leidt tot een opeenstapeling van initiatieven waardoor een werkgever die het goed meent, door de bomen het bos niet meer ziet”, zegt Jo Libeer, gedelegeerd bestuurder van Voka.

“Waar het wel aan ontbreekt, is aan een duidelijk begrippenkader en rolverdeling. Tot zolang dit niet is opgelost en de ene maatregel de andere verdringt, blijven beleidsmakers denken dat er nood is aan nieuwe initiatieven en verplichtingen. We pleiten dus niet voor meer, wel voor minder maar beter doordachte instrumenten.”

Individuele Beroepsopleiding


“Telkens een nieuwe maatregel uitvinden wanneer de jongerenwerkloosheid stijgt, brengt geen zoden aan de dijk”, reageert Unizo-topman Karel Van Eetvelt. Volgens de ondernemersorganisatie is het beter om te investeren in bestaande, goede maatregelen zoals de Individuele Beroepsopleiding (IBO).

De helft van alle IBO’s zijn jongeren tot 25 jaar en dus is dit een goed wapen in het kader van de strijd tegen de jeugdwerkloosheid. Bovendien zijn het vooral kmo’s die hun openstaande vacatures invullen via het opleiden van werkzoekenden in het kader van een IBO. Acht op de tien van alle IBO’s in Vlaanderen worden afgesloten in ondernemingen met minder dan 50 werknemers. Het zijn zelfs vooral de kleinste ondernemingen (minder dan 5 werknemers), die in staan voor vier op de tien van alle Vlaamse IBO’s.

Beginloopbaanbeleid


ACV Jongeren pleit ervoor om snel werk te maken van een beginloopbaanbeleid en ziet veel kansen in preventieve aanpak door alternerend leren en werken. Dit kan helpen om de ongekwalificeerde uitstroom uit het onderwijs te beperken. ACV Jongeren pleit er ook voor om te onderzoeken hoe dit systeem benut kan worden voor jongeren die niet meer op de schoolbanken zitten.

“Na ingrepen zoals de hervorming van de wachttijd en de verstrenging van de controle op het zoekgedrag, wordt het hoog tijd om een positief beginloopbaanbeleid te ontwikkelen”, vindt Tom Vrijens van ACV Jongeren.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen