< Terug naar overzicht

Stad en OCMW Antwerpen winnen Europese HR-Excellence Award

Stad en OCMW Antwerpen hebben een Europese HR-prijs van de Berlijnse businessschool Quadriga in ontvangst mogen nemen. Ze stelden zich kandidaat met het project ‘Jij bent het management’, de meerdaagse opleiding voor leidinggevenden van de stad en het OCMW.

‘Jij bent het management’ was één van de 99 genomineerde projecten voor de European HR-Excellence Awards in Berlijn. Het kreeg een plaats in de categorie ‘Knowledge management: learning and development’. “De stad krijgt zo erkenning voor haar vooruitstrevende en innovatieve aanpak op het vlak van personeelsbeleid”, zegt schepen voor personeel Ludo Van Campenhout. Burgemeester Bart De Wever beaamt dat: “De Antwerpse stedelijke diensten hebben als grootste van Vlaanderen een voorbeeld- en pioniersfunctie”, vult hij aan. “Met 'Jij bent het management' benadrukken we het belang van projectmatig en opdrachtgericht werken om onze overheidsorganisatie verder te moderniseren.”

'Jij bent het management'

Het middenmanagement bereiken is in een grote organisatie niet evident. “Het topmanagement dreigt in een ivoren toren te belanden als het ideeëngoed en de managementstijl niet gedeeld worden door het middenkader”, vertelt Roel Verhaert, stadssecretaris van de stad Antwerpen. Het topmanagement van een gemeente is verantwoordelijk voor de realisatie van de beleidskeuzes. Het middenmanagement vervult daarbij een cruciale rol: zij geven rechtstreekse leiding en sturing aan de ondersteunende medewerkers.

Vanuit dat besef investeerden stad en OCMW Antwerpen in een meerdaagse opleiding voor het middenkader onder de titel ‘Jij bent het management’. In 2011 gingen ze van start met dit unieke concept, dat telkens volledig in eigen beheer werd uitgevoerd. In 2016 werd de zesde editie van ‘Jij bent het management’ met succes afgesloten. Zo hebben de stadssecretaris en het voltallige managementteam intussen meer dan 800 leidinggevenden kunnen bereiken met dit jaarlijkse event.

De award

Quadriga organiseert al langer awards binnen verschillende vakgebieden (onder andere PR en HR). Dit was echter de eerste keer dat ze de HR-Excellence Awards voor een Europees doelpubliek organiseerden.

Er namen zo’n 15 verschillende landen deel aan de awards. In totaal werden er 99 projecten weerhouden binnen 23 verschillende categorieën. De jury bestond uit HR-experts uit verschillende Europese organisaties.

Bron: Persbericht Stad Antwerpen

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen