< Terug naar overzicht

Sporten moet jonge werklozen aan werk helpen

Een proefproject laat jonge werklozen met een foute werkattitude sporten om ze klaar te maken voor de arbeidsmarkt.

Vlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters gaat jongeren met een foute werkattitude laten sporten om ze klaar te maken voor de arbeidsmarkt. Hij heeft daarover al afspraken gemaakt met de VDAB. Volgend jaar start een proefproject.

In september waren er in Vlaanderen 57.400 werklozen onder de 25 jaar. De voornaamste verklaring is dat er nog altijd te weinig werk is, waardoor jongeren het moeilijk hebben om in de arbeidsmarkt te stappen. Daarnaast hebben veel jongeren niet de juiste diploma's of niet de juiste attitude, waardoor veel jobs niet ingevuld raken.

Om het diplomaprobleem te verhelpen, wil minister Muyters dat bedrijven meer kijken naar de talenten en kwaliteiten van mogelijke werknemers dan alleen naar hun CV en diploma's. Het attitudeprobleem wil hij aanpakken in de activeringstrajecten voor jongeren. Naast stages en korte opleidingen zullen ze ook de mogelijkheid krijgen om aan sport te doen.

Sporten is winnen en verliezen, samen een zelfde doel najagen, op tijd zijn, scoren en anderen laten scoren, motiveren, kritiek geven en kritiek krijgen, doorzettingsvermogen, kameraadschap en verantwoordelijkheid nemen. Dat zijn allemaal competenties die ook op de werkvloer heel goed van pas komen", zegt Muyters.

Het project moet wel nog concreet uitgewerkt worden. Er wordt gedacht aan een proefproject in het kader van de WIJ-trajecten, de werkinlevingstrajecten voor jongeren in de centrumsteden. Al zal sporten alleen kunnen in gestructureerde sportclubs. De jonge werklozen krijgen werklozen krijgen dan een financieel rugzakje mee voor het inschrijvingsgeld en een verzekering.

Bron: Het Belang van Limburg/Gazet van Antwerpen

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen