< Terug naar overzicht

Spelconsole op het werk vergroot creativiteit

De hersenen van mensen die strategische spellen met een hoog speltempo spelen, zijn daarna flexibeler. Misschien is het plaatsen van een spelconsole in de kantine dan ook geen slecht idee.

Dat blijkt uit onderzoek aan de Queen Mary University of London en University College London. Onderzoekers vroegen 72 vrijwilligers om in een periode van zes tot acht weken veertig uur videospellen te spelen. Alle deelnemers waren vrouw, omdat de onderzoekers geen mannen konden vinden die minder dan twee uur per week speelden.

Bij het begin van de proef werd de cognitieve flexibiliteit van de proefpersonen onderzocht, met name hun aanpassingsvermogen, hun vermogen om van de ene taak naar de andere te switchen en de mate waarin zij zich meer dan één probleem tegelijkertijd konden bezighouden.

De proefpersonen werden in drie groepen verdeeld, de eerste twee groepen speelden een spel dat een hoog tempo kent en waarbij zij veel moesten onthouden en strategieën moesten ontwikkelen. De derde groep speelde een spel waar het tempo lager lag en waar zij minder strategisch hoefden te denken.

De groepen die op hoog tempo strategische beslissingen moesten nemen, lieten op het eind van de proef een grotere cognitieve flexibiliteit zien dan de derde groep.

Het is nog niet bekend of de gunstige effecten verdwijnen wanneer mensen stoppen met het spelen van de strategische videospellen.

Bron: PW De Gids

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen