< Terug naar overzicht

Solliciteren via WhatsApp

Waarom zou u sollicitanten een lange brief laten opstellen als solliciteren ook via een app kan? Bovendien bespaart het u tijd én geld.

Solliciteren kan in vele vormen en via vele kanalen. Nu zelfs via WhatsApp. Recruitmentbureau YoungCapital vraagt sollicitanten een video op te nemen en die naar de recruiter te zenden. Zo kunnen recruiters onmiddellijk zien hoe enthousiast een kandidaat is, en niet onbelangrijk: het zou veel tijd en geld besparen.

WhatsApp geeft kandidaten de mogelijkheid om met hun smartphone een video op te nemen van zichzelf. Deze sturen ze dan door naar de recruiter, via het mobiele nummer dat bij de online-vacature vermeld staat. Vervolgens kan de recruiter besluiten of hij de kandidaat al dan niet wil uitnodigen voor een gesprek, of dat hij de video doorstuurt naar een collega voor een andere vacature. De sollicitatie met WhatsApp is dus slechts een eerste stap om potentiële kandidaten te selecteren.

Solliciteren via de app is ook maar voor een selecte groep posities geschikt. Het gaat vooral om specifieke vacatures waar contact met klanten een belangrijke rol speelt, zoals in de verkoop, op de klantenservice of in de logistiek.

“Op video kun je kwaliteiten overbrengen die je op papier niet kunt laten zien, bijvoorbeeld of je overtuigingskracht hebt of een klantvriendelijke uitstraling”, zegt Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital. “Een videomotivatie is dan veel relevanter dan de traditionele sollicitatiebrief.”

Bron: PW De Gids (pwdegids.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen