< Terug naar overzicht

Solliciteren helpt 45-plusser niet aan werk

Nederlandse werkzoekenden die ouder zijn dan 45 voelen zich gediscrimineerd. Ze krijgen nauwelijks reactie op hun sollicitatiebrieven.

FNV Bondgenoten, de Nederlandse vakbond voor werknemers in de landbouw, industrie, zakelijke dienstverlening, handel en personenvervoer hield in oktober een peiling bij kandidaat-werknemers van 45 jaar en ouder. Ongeveer twee derde van de geënquêteerden schreef afgelopen jaar meer dan twintig sollicitatiebrieven. Desondanks kwamen zij niet aan de slag. Een derde van de ondervraagden werd niet één keer uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek en de helft van de geënquêteerden minder dan vijf keer.

Het valt ook op dat veel werkgevers helemaal niets van zich laten horen na een sollicitatie. Bijna twee derde van de ondervraagden geeft aan meer dan zes keer te hebben meegemaakt dat er helemaal niet werd gereageerd op een sollicitatiebrief.

Een ruime meerderheid (80%) van de ondervraagden ervaart de moeizame pogingen op de arbeidsmarkt in de praktijk als leeftijdsdiscriminatie. De vakbond stelt dan ook duidelijk dat solliciteren niet dé manier is voor 45-plussers om aan een nieuwe baan te geraken. Men hoopt dat de Nederlandse regering conclusies trekt uit het onderzoek en maatregelen neemt.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen