< Terug naar overzicht

Sollicitanten haken snel af tijdens online solliciteren

Bijna driekwart van de sollicitanten geeft er de brui aan als het online solliciteren een kwartier of langer duurt.

Terwijl 71 procent van de sollicitanten het opgeeft als het online solliciteren een kwartier of langer duurt, heeft een kleine minderheid nog minder geduld. Bijna een op tien (8 procent) stopt al na vijf minuten. Dat blijkt uit onderzoek van HR-consultant Hays. Het zet nog maar eens het enorme belang in de verf van een goede ‘employee experience’.

Het argument ‘als iemand echt de job wil, zal hij zich wel de moeite getroosten’ gaat niet meer op. Hoe kandidaten het gehele sollicitatieproces ervaren, wordt steeds belangrijker. Dat start al van bij het eerste bezoek aan de carrièrewebsite van de organisatie, zeggen de onderzoekers.

Online reputatie

De gebruiksvriendelijkheid van de online sollicitatieprocedure bepaalt de eerste indruk die kandidaten krijgen van de organisatie en de werksfeer. Als een eerste contact met een potentiële werkgever moeizaam verloopt, haken kandidaten dus af.

Voorts zouden vier op tien werkgevers zich ervan bewust zijn dat hun online sollicitatieprocedure allesbehalve gebruiksvriendelijk is, maar voor meer dan de helft staat het niet op het prioriteitenlijstje om dit aan te passen.

Overigens struikelen kandidaten niet alleen over een ingewikkelde online sollicitatieprocedure. Ook persoonlijk contact over het verloop van de sollicitatie is belangrijk. Bijna zeven op tien respondenten geven aan dat een contactpersoon die hen op de hoogte houdt over hun sollicitatie zeer belangrijk is.

Een ander rapport dat hierbij aansluit, van jobwebsite Indeed, wijst op het belang van een goede online reputatie. Zo zeggen zeven op tien respondenten dat zij eerst de online reputatie van een potentiële werkgever onderzoeken alvorens te solliciteren. Meer dan de helft zou niet solliciteren bij een bedrijf dat niet te vinden is op het internet. Meer zelfs, velen wantrouwen een organisatie zonder een digitale identiteit.

Bron: peoplemanagement.co.uk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen