< Terug naar overzicht

Sollicitanten geraken verstrikt in opbod cv-leugens

Meer dan 60% van de sollicitanten voor een nieuwe baan maakt zich schuldig aan flinke overdrijvingen in zijn cv en liefst 25% gaat schaamteloos over tot regelrecht bedrog en misleiding, zoals het verzinnen van referenties of het kopen van diploma’s. Bedrijven antwoorden met cv-screening op dit leugenopbod.

Recherchebureaus die cv’s nakijken op hun waarachtigheid, doen de jongste tijd gouden zaken. De gewoonte van sollicitanten om te liegen over hun loopbaan weekt meer en meer reacties los. Het aantal antecedentenonderzoeken stijgt, vooral bij banen waarbij financiën, waardevolle goederen en bedrijfsgevoelige informatie een belangrijke rol spelen. Financiële instellingen zijn sinds vorig jaar bovendien verplicht om personeel op ‘integriteitsgevoelige functies’ te screenen. Sollicitatieleugens zijn niet gebonden aan opleiding of positie binnen het bedrijf.


De toename van de screenings lokt overigens een antwoord uit bij het bedrijf Een streepje voor. Dat bureau controleert net als andere screeningbureau’s cv’s, maar doet dit niet op vraag van de werkgever, wel op vraag van de sollicitant. Bij een gunstige controle reikt het een certificaat van screening uit. De prijs varieert tussen 125 en 450 euro, afhankelijk van het aantal gegevens in de cv.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen