< Terug naar overzicht

Sollicitant wil ook mobiel werk zoeken (maar HR is niet mee)

Zowat de helft van de werkzoekenden wil solliciteren via zijn smartphone of tablet, maar HR is daar vaak nog niet op voorbereid.

Solliciteren via een smartphone of tablet: 44 procent van de sollicitanten wil het wel doen. HR weet vaak wel dat er nog werk aan de winkel is, maar loopt in heel wat gevallen nog achter op de wensen van de sollicitant. Dat blijkt uit onderzoek van vacaturesite Indeed. Het bedrijf onderzocht de sollicitatiewensen van 619 Nederlandse sollicitanten en 318 HR-afdelingen.

Slechts kwart van werkgevers is voorbereid

Bij 84 procent van de Nederlandse HR-managers speelt mobiele werving daadwerkelijk een rol in het bedrijf. Het bewustzijn is er dus wel. Werving wordt steeds vaker toegankelijk gemaakt voor mobiele telefoons en tablets.

Toch blijkt dat slechts een kwart van de bedrijven een mobielvriendelijke website heeft. Ongeveer een vijfde van de HR-managers hanteert mobielvriendelijke wervingsprocedures. Mobiel solliciteren kan bij die bedrijven via een mobielvriendelijk online-sollicitatieformulier (37 procent).

Uit de eigen statistieken weet Indeed dat 57 procent van het verkeer op hun website afkomstig is van een smartphone of tablet. Het is dus duidelijk dat heel wat recruiters achter de feiten aanlopen.

Wat wil de sollicitant?

  • De voorkeur voor mobiel solliciteren geldt vooral bij jongeren van 18 tot en met 24 jaar, en minder voor ouderen van 45 tot en met 65 jaar (59 procent tegenover toch nog altijd 42 procent).
  • Zo’n 22 procent van de ondervraagden verwacht daarvoor een ‘one click’-toepassing.
  • 30 procent van de sollicitanten vult liever zelf de benodigde gegevens in op een mobielvriendelijk sollicitatieformulier.
  • 44 procent ziet graag de combinatie van een ‘one click’- en een invulformulier.

Bron: PW. (pwnet.nl)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen