< Terug naar overzicht

Socio-economische cijfers van uw regio

U bent benieuwd naar de arbeidsmarktgegevens uit de regio waar uw organisatie gehuisvest is? U wil de voor- en nadelen kennen van een regio? Raadpleeg dan de RESOC profielschetsen die vrij te downloaden zijn.

In een Regionaal Economisch en Sociaal OverlegComité (RESOC) overleggen vertegenwoordigers van werkgevers, werknemers, gemeentebesturen en het provinciebestuur over de sociaaleconomische ontwikkeling van hun streek. Alle RESOC-leden stellen daartoe een streekpact op.
Om hen daarbij te ondersteunen, maakte de studiedienst van de Vlaamse regering (SVR) in 2008 voor elk RESOC-gebied een profielschets. In deze profielschetsen wordt elk RESOC-gebied aan de hand van meer dan zeventig indicatoren gepositioneerd ten opzichte van het Vlaamse Gewest en de betrokken provincie. Tijdreeksen geven inzicht in de ontwikkelingen tijdens het laatste decennium. Bij het samenstellen van de indicatorenset is bewust geopteerd om sociaaleconomisch profiel ruim te definiëren. Zo komen in de profielschetsen naast economie en welzijn, ook demografie, huisvesting, milieu, mobiliteit, toerisme en cultuur aan bod.

U vindt de profielschetsen op de website www.lokalestatistieken.be (ga naar ‘Cijfers voor beleidsplannen’ en dan naar ‘Resoc-Profielschetsen’). . U kunt ook deze rechtstreekse link volgen.

Bron: Nieuwsbrief Studiedienst Vlaamse Regering

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen