< Terug naar overzicht

Sociale partners hekelen nieuwe definitie 'allochtone afkomst' van Vlaamse overheid

De sociale partners vrezen dat het nieuwe streefcijfer van 10% werknemers van allochtone afkomst binnen de Vlaamse overheid alle relevantie verliest door een verruiming van de definitie van ‘allochtone afkomst’.

Dat meldt de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (Serv). De Vlaamse overheid heeft haar streefcijfer voor personen van allochtone afkomst van 4% naar 10% verhoogd. Tegelijkertijd verruimt ze ook de definitie en worden voortaan ook werknemers van binnen de EU-15 (zoals Fransen en Nederlanders) meegerekend.

De sociale partners vrezen dat het nieuwe streefcijfer van 10% werknemers van allochtone afkomst binnen de Vlaamse overheid alle relevantie verliest. “Bovendien heeft deze verruiming tot gevolg dat de kansengroepen met de grootste noden binnen de Vlaamse overheid nog meer in de verdrukking zullen komen.”

Daarom vragen ze dat het algemene streefcijfer gekoppeld blijft aan de VESOC-definitie. Deze definieert personen van allochtone afkomst als personen met een nationaliteit van een land buiten de toenmalige Europese Unie of een persoon van wie minstens één ouder of twee grootouders een nationaliteit heeft van een land buiten de Europese Unie.

Tot slot vragen de sociale partners en de kansengroepen extra inspanningen om het aandeel van personen met een handicap of chronische ziekte binnen de Vlaamse overheid te verhogen. In 2013 had 1,4% van de personeelsleden een handicap of een chronische ziekte. Dat ligt nog ver onder het streefcijfer van 3% dat men tegen 2020 wil behalen.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen