< Terug naar overzicht

Sociale partners bereiken akkoord voor bedienden van PC 200 (opvolger 218)

Maandag bereikten de sociale partners (VBO, Unizo, UCM enerzijds en BBTK/Setca, LBC, CNE en ACLVB anderzijds) in het aanvullend paritair comité voor de bedienden (PC 200) een akkoord voor de periode 2015-2016. In totaal zijn hier 50.000 werkgevers en meer dan 400.000 bedienden bij betrokken.

Het akkoord voorziet, onder andere, in een jaarlijkse premie van 250 euro bruto vanaf 2016. De werkgevers kunnen deze jaarlijkse premie vervangen door een verhoging van het loon en/of de toekenning van andere bruto- of nettovoordelen. Sectoren met bedienden in het PC 200 en met een sectoraal aanvullend pensioensysteem voor arbeiders kunnen deze jaarlijkse premie gebruiken voor de financiering van een sectoraal aanvullend pensioen voor hun bedienden mits ze tegen 31 oktober 2015 een specifieke cao sluiten.

Ook werden de regelingen inzake SWT en tijdskredieten aangepast naar aanleiding van de nieuwe wettelijke bepalingen daarover. Bovendien werd de bestaande cao inzake opleiding ongewijzigd verlengd. Ten slotte bevat het akkoord een clausule van sociale vrede die bijkomende eisen op het niveau van de sector of van de onderneming uitsluit.

Zo respecteert het akkoord volledig het ontwerp-IPA en de wet van 28 april 2015 tot instelling van de maximale marge voor de loonkostenontwikkeling voor de jaren 2015-2016.

Bron: VBO (vbo-feb.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen