< Terug naar overzicht

Sociale media nog niet ingeburgerd op werkvloer

Sociale media zijn nog niet alom doorgedrongen op de werkvloer. Hoewel bijna de helft van de medewerkers op het werk toegang heeft tot sociale media, maakt nog niet de helft van hen er gebruik van. Het merendeel is niet overtuigd van de toegevoegde waarde van sociale media op het werk.

Dat blijkt uit onderzoek van het befaamde Britse Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) bij meer dan 2000 werknemers. Terwijl driekwart (76 procent) in zijn privétijd gebruik maakt van sociale media, gebruikt slechts een kwart (26 procent) sociale media tijdens het werk.

Dat heeft weinig of niets te maken met het hebben van toegang tot sociale media, de helft van de ondervraagden heeft toegang tot sociale media tijdens de werkuren. Het merendeel verwees naar strikte regels die hen weerhouden om sociale media op een professionele manier in te schakelen. Bovendien zijn velen niet overtuigd van het nut van sociale media voor het werk.

De helft van de respondenten die frequent sociale media gebruiken, zien er een duidelijke meerwaarde in. Opmerkelijk is wel dat sociale media vooral gebruikt worden om te communiceren met mensen van buiten de organisatie. Als sociale media intern gebruikt worden, is dat vooral om informatie over personeelswijzigingen mee te delen, maar zelden om medewerkers meer inspraak te geven of voor opleiding en ontwikkeling. Terwijl medewerkers aangeven dat sociale media handig zijn om informatie en kennis te delen met collega’s.

Een andere opmerkelijke bevinding is dat vooral jonge medewerkers en senior managers veelvuldig gebruik maken van sociale media.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen