< Terug naar overzicht

Sociale media minder populair als sollicitatiekanaal

Opmerkelijk: werknemers maken steeds minder gebruik van sociale media als sollicitatiekanaal. Ze vrezen dat hun sollicitatie niet serieus genomen zal worden. Alleen pas afgestudeerden schakelen sociale media in als één van de vele zoekkanalen.

Dat blijkt uit een enquête van het Britse rekruteringsbureau Hyphen bij een duizendtal werkzoekenden. Het aantal Britse werkzoekenden die sociale media inschakelen om werk te vinden, is gehalveerd sinds vorig jaar. Terwijl in 2012 bijna 10 procent regelmatig via sociale media solliciteerde, is dit percentage dit jaar gehalveerd.

Een kwart van de werkzoekenden vrezen dat hun sollicitatie via sociale media niet au sérieux genomen zal worden. Vorig jaar liet slechts 14,7 procent sociale media links liggen om die reden.

Pas afgestudeerden vormen echter een uitzondering. In vergelijking met vorig jaar zegt dubbel zo veel sociale media in te schakelen in hun zoektocht naar werk: 7,7 procent tegenover 3 procent in 2012. Al blijven sociale media één van de vele kanalen die ze inschakelen bij het zoeken naar werk.

Bron: Onrec.com

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen