< Terug naar overzicht

‘SlimOndernemen’ bespaart zaakvoerders tijd en geld

Vlaamse starters, zelfstandigen en KMO’s vinden voortaan alle relevante informatie en instrumenten voor het beheer van hun onderneming onder één dak: ‘Slim Ondernemen’ van Kluwer.

Kluwer, onderdeel van de wereldwijde groep Wolters Kluwer en marktleider in oplossingsgerichte informatiediensten voor juridische, fiscale en financiële en andere professionals, lanceerde onlangs een nieuwe oplossing specifiek voor kleine ondernemingen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat zelfstandigen en zaakvoerders van kmo’s een grote nood hebben aan informatieve en administratieve ondersteuning bij het dagelijkse beheer van hun onderneming. Kluwer peilde in 2006 naar de informatiebehoefte van bedrijven en meer specifiek naar de manier waarop zij omgaan met informatie en aan welke informatie zij het meeste nood hebben. In totaal beantwoordden 499 bedrijven de enquête: ruim de helft (255) van de reacties kwam van kmo’s met 0 tot 49 werknemers. Goed 63% van de zaakvoerders in kleine ondernemingen winnen vaak extern advies in omdat ze de expertise niet in huis hebben of omwille van tijdsbesparing. Opvallend is ook dat zij zelf veel tijd investeren in het zoeken naar informatie. Meer dan 67% van de zaakvoerders zoekt naar informatie over fiscale maatregelen. Ook informatie over personeel en sociale wetgeving scoort hoog: 53% bij kmo’s met minder dan 20 werknemers, 67% bij ondernemingen met 20 tot 50 personeelsleden. Daarnaast doet informatie over verzekeringen, startersadvies en veiligheid en milieu het goed. Bovendien blijkt dat zaakvoerders vooral nood hebben aan betrouwbare informatie in begrijpelijke taal.

Met ‘Slim Ondernemen’ biedt Kluwer een concrete, eenvoudige en praktische service die snelle, betrouwbare en actuele informatie verschaft aan zaakvoerders. Deze online oplossing maakt alle relevante informatie over complexe materies zoals fiscale en sociale wetgeving toegankelijk zonder dat een uitgebreide en gespecialiseerde vakkennis nodig is. ‘Slim Ondernemen’ biedt een specifieke oplossing voor zelfstandigen en KMO’s met 0 tot 20 werknemers. Belangrijk voordeel is dat alle relevante informatie samengebracht wordt onder één dak: informatie over boekhouding, belastingen en BTW, personeel… De ondernemer vindt er ook tal van praktische instrumenten terug, zoals formulieren, modellen, contracten, berekeningsinstrumenten, een kalender met nuttige data en tips en nieuws voor zaakvoerders. Via ‘Slim Ondernemen’ ontvangen zij ook een nieuwsbrief op maat die hen op de hoogte houdt van nieuwe wetgeving, advies enz.

U kunt deze service twee weken gratis uitproberen. Het volstaat in te schrijven op www.kluwer.be/testslimondernemen. Voor de gebruiker kost een jaarabonnement 195 euro (excl. BTW).

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen