< Terug naar overzicht

Slechts een op drie kmo’s volledig actief

Amper een derde van alle zelfstandige en kmo-bedrijven in Vlaanderen en Brussel zijn op dit ogenblik volledig open en actief. Zes op tien kmo's rekenen erop dat ze nog deze maand of ten laatste begin mei hun activiteiten opnieuw kunnen opstarten.

Bijna een derde of 31 procent van de zelfstandige en kmo-bedrijven werd verplicht volledig gesloten door de overheid, volgens Unizo. Voor 12 procent geldt dat ze van de overheid enkel nog de meest dringende interventies mogen uitvoeren. Na het wegvallen van klanten en business, besloot 9 procent zelf tot een volledige sluiting. Nog eens 16 procent koos om gelijkaardige redenen voor een gedeeltelijke sluiting. Rest nog amper 32 procent van de kmo-bedrijven die nog volop actief zijn.

Toch 61 procent van de ondernemers verwacht (of rekent erop) tegen eind april (20 procent) of tot zeker begin mei (41 procent) opnieuw volop aan de slag te kunnen. De andere mikken later en 14 procent weet het niet. Niemand denkt 'niet meer' te kunnen heropstarten.

In de bouwsector is 23 procent van de bedrijven verplicht gesloten en sloot 41 procent vrijwillig. Ook een kwart van de groothandel moest verplicht sluiten, 37 procent deed dat uit vrije wil. Negen op tien detailhandels in niet-voeding en horeca sloten verplicht en 15 procent van de detailhandel in voeding sloot verplicht, 23 procent vrijwillig. Ten slotte moest 14 procent van de vrije beroepen sluiten, 35 procent deed dit vrijwillig.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen