< Terug naar overzicht

Slachtoffers van pestgedrag verdienen minder en zijn lager opgeleid

Mensen die nooit het slachtoffer waren van pestgedrag hebben meer kans om tewerkgesteld te zijn en ontvangen een hoger loon.

Dat blijkt uit onderzoek aan de Britse Anglia Ruskin University bij 7500 respondenten tussen 18 en 65 jaar oud. 8,4 procent van de respondenten gaf aan frequent of bijna voortdurend gepest te worden.

Gemiddeld verdienen slachtoffers van pestgedrag 2,1 procent minder en hebben ze 3,3 procent meer kans om werkloos te zijn en 4,4 procent meer kans om niet actief te zijn op de arbeidsmarkt (hetzij als werkzoekenden, hetzij als werkende).

De onderzoekers vonden een negatieve correlatie tussen gepest worden en talent. Respondenten die als kind vaak gepest werden, hadden 18,5 procent minder kans om een diploma hoger onderwijs of goed ontwikkelde IT-en taalvaardigheden te hebben.

Bij homoseksuelen en immigranten is de link tussen gepest worden en arbeidsmarktparticipatie, werkgelegenheid en opleiding nog meer uitgesproken. Zo is het loon van homoseksuelen die als kind gepest werden 12,4 procent lager. Bij immigranten is dit 4,4 procent en bij mannen die als kind gepest werden ligt het loon 6,1 procent lager.

Onderzoeker Nick Drydakis pleit er dan ook voor om meer aandacht te besteden aan het fenomeen van pesten, want de economische impact ervan is significant.

Bron: www.hrreview.co.uk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen