< Terug naar overzicht

Siemens trekt met technologie naar lagelonenlanden

Siemens Atea incasseert al de derde herstructurering in twee jaar. Nu treft de sanering ook de sofware-ingenieurs. Heel opmerkelijk: het bedrijf wil met zijn onderzoek en ontwikkeling naar de lagelonenlanden. De vakbonden zijn verbitterd.

“Er is geen beleid van overheidswege om investeringen in die sector aan te trekken”, zegt ACV-vertegenwoordiger Luk Hendrickx. Collega Leo Lauwerysen van de LBC: “Bij de vorige ontslagen werd altijd gezegd dat de slechte economische situatie aan de basis lag, maar nu gaan ze naar de lagelonenlanden. Het gaat hier over mensen die technologisch heel goed zijn.”

Van de huidige 60 arbeiders in Herentals, zullen er nu 17 moeten verdwijnen. Er werken ook nog arbeiders in de vestiging in Huizingen, maar daar vallen geen ontslagen. Onder de 328 bedienden die moeten verdwijnen, bevinden zich ingenieurs met een gemiddelde leeftijd van 37 jaar. Voor die mensen zijn er niet al te veel sociale mogelijkheden, zeggen de vertegenwoordigers van de vakbond. Sedert september 2001 schrapte Siemens Atea al 600 banen. Er wordt gehoopt op arbeidsherverdelende maatregelen en een tussenkomst van de overheid voor mensen die bereid zijn om minder te gaan werken.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen