< Terug naar overzicht

SHRM-congres benadrukt de grotere aandacht voor HR

Op het SHRM-congres in Las Vegas wordt gezocht hoe HR een antwoord kan bieden op de ingrijpende veranderingen. Er is alvast nog nooit zoveel aandacht geweest voor HR. Een verslag vanop de casinoboulevard.

“Dit is het decennium van human capital. Het belang van creativiteit, motivatie en engagement is nog nooit zo groot geweest. De vraag is nu wat HR met dat gegeven gaat doen.” Met die boodschap trapte Hank Jackson, de CEO van de Amerikaanse beroepsvereniging SHRM, het grootste HR-congres van het jaar af. Het befaamde SHRM-congres vindt momenteel plaats in Las Vegas. Enkele cijfers: meer dan 200 lezingen en workshops in vier dagen, 15.509 congresgangers en meer dan 1000 exposanten in de aangrenzende beurshallen.

Opvallend alvast is de overweldigende meerderheid van Chinezen en Indiërs bij de zowat 1100 buitenlandse congresgangers. Het oude Europa is hier veel minder present (we hebben wel al twee andere Belgen opgemerkt). Nochtans sluiten de voornaamste thema's wel degelijk aan bij wat ons ook in Europa bezighoudt: flexibiliteit, vergrijzing, globalisering (we staan nog maar aan het begin ervan), de technologische impact, HR-analytics en de blijkbaar eeuwige klacht over de lange zoektocht naar het geschikte talent.

Ondertussen maakt managementgoeroe Marcus Buckingham zich op voor een keynote in de grote zaal. Hij brengt de boodschap dat we niet langer moeten focussen op de organisatie, maar op de teamleiders. Zij spelen een cruciale rol, maar worden vaak vergeten. We moeten trouwens niet zoeken naar ‘leiderschap’, dat is slechts een vaag begrip, maar ons richten op wat de beste leiders werkelijk doen. Het is hetzelfde met het zoeken naar het perfecte profiel. Dat bestaat niet, er zijn alleen perfecte praktijken die geschikt zijn voor u of voor de organisatie.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen