< Terug naar overzicht

SERV lanceert toolkit ‘werken aan werkbaar werk’

De Stichting Innovatie & Arbeid, het onderzoekscentrum van en voor de Vlaamse sociale partners in de SERV, lanceerde woensdag de online-toolkit ‘werken aan werkbaar werk’.

In het Toekomstpact Vlaanderen 2020 engageerden de Vlaamse sociale partners zich voor meer werkbaar werk. Ook in het VESOC-loopbaanakkoord van februari 2012 stond het thema op de agenda.

De toolkit ‘werken aan werkbaar werk’ moet bedrijven en organisaties een duwtje in de rug geven en het beleidsconcept werkbaar werken concreet maken. Via allerlei tools en praktijken kunnen ze een diagnose stellen van werkbaar werk en mogelijke oplossingspistes vinden.

De toolkit is opgebouwd rond drie sleutels: aanpak van werkstress, werken aan motiverende jobs met leermogelijkheden en zorg voor een evenwichtige werk-privébalans.

Elk van deze modules combineert achtergrondmateriaal met praktische hulpmiddelen: argumentenlijstjes, vormingsmateriaal, checklists, stappenplannen en inspirerende bedrijfsverhalen. De digitale verpakking van de toolkit maakt een permanente actualisering van het materiaal mogelijk.

De Stichting Innovatie & Arbeid plant in de komende maanden een aantal ‘roadshows’ bij werkgeversfederaties, vakcentrales, netwerken van arbeidsmarktconsulenten, verenigingen van HR-professionals en preventieadviseurs.

Meer informatie: www.werkbaarwerk.be

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen