< Terug naar overzicht

Sensor meet conditie werknemer

De Nederlandse Rijksuniversiteit Groningen ontwikkelt sensoren waarmee werkgevers binnenkort de geestelijke en lichamelijke conditie van hun medewerkers kunnen meten. Deze technische middelen moeten helpen bij de duurzame inzetbaarheid van de almaar ouder wordende beroepsbevolking.

Onderzoekers van de Nederlandse Rijksuniversiteit Groningen, samen met het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), het bedrijfsleven en enkele kennisinstellingen zorgen voor de spectaculaire ontwikkeling. De technische hulpmiddelen moeten helpen bij de duurzame inzetbaarheid van de vergrijzende beroepsbevolking.

“De producten kunnen, bijvoorbeeld, de belastbaarheid van hun ouder wordende medewerkers meten”, zegt hoogleraar Informatiemanagement en projectleider Hans Wortmann. Hij denkt daarbij onder meer aan sensoren in de werkkleding of aan de computer die de reactiesnelheid meet. Op basis van die informatie kan de werkplek worden afgestemd op een specifieke medewerker, door gebruik te maken van variabele werktijden, hulpmiddelen of aangepast meubilair.

De systemen van de onderzoekers worden getest door werkgevers waaronder technologiebedrijf Cofely, de Nederlandse Aardolie Maatschappij en industrieel dienstverlener De Reym Groep. Het project wordt gesubsidieerd door onder meer overheidsinstellingen, gemeenten en provincies. Het kost ruim 4 miljoen euro. Het onderzoek gaat door tot 2017.

Bron: PW De Gids

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen