< Terug naar overzicht

Seminarie HRM in de Zorgsector op 22 mei. Pedro Facon gaat in op de HR-aspecten in de Grote Hervorming van Maggie De Block


Eind vorige maand maakte federaal minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block de krachtlijnen van haar ‘Plan van aanpak voor de hervorming van het ziekenhuislandschap en de ziekenhuisfinanciering’ bekend. Haar directeur van de beleidscel Volksgezondheid, Pedro Facon, geeft exclusief voor ons een toelichting met bijzondere aandacht voor deze aspecten van de Grote Hervorming die een impact (kunnen) hebben op HRM in de zorgsector. Dat doet hij tijdens het seminarie ‘Sterk en creatief HRM met de knip op de beurs’, op 22 mei in het UZ Gent. 

“We willen meer efficiëntie en meer kwaliteit. Dit is geen besparingsverhaal, het is een hervorming. Vertrekpunten zijn de gewijzigde behoeften van onze patiënten. We zullen onder andere netwerken tussen ziekenhuizen creëren met basis-, referentie- en universitaire ziekenhuizen”, stelde minister De Block. En zij voegde er aan toe: “Er komt geen jobverlies. Integendeel, door de stijgende zorgnoden zal er de komende jaren nog meer werk in de zorgsector ontstaan.”

Het lijdt geen twijfel dat de Grote Hervorming stevige uitdagingen zal bieden voor het personeelsbeleid van ziekenhuizen en andere zorgorganisaties, op het terrein van staffing, competenties, werkvormen, professionele mobiliteit en een verhoging van de efficiëntie van HR op een werkbare manier.

Pedro Facon heeft veel voeling met HR en is daarom de geknipte persoon om deze en andere thema’s samen met ons te behandelen. Hij staat ook open voor vragen. Niet te missen dus. Voor meer informatie over het seminarieprogramma en inschrijving, klik hier.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen