< Terug naar overzicht

Selor wil allochtonen aansporen om te solliciteren bij de overheid

Selor, het selectiebureau van de overheid, organiseert vandaag, vrijdag 22 oktober 2010, de eerste editie van de Ronde van België. Dit drempelverlagende project wil personen van allochtone origine aansporen om te solliciteren bij de overheid.

Meer dan 100 geïnteresseerden brengen vandaag, vrijdag, een bezoekje aan Selor. Selor ziet vooral interesse bij jonge allochtone vrouwen met een universitair diploma. In 2011 trekt Selor ook naar de grote steden met informatie over werken bij de overheid, hoe je kan solliciteren via Selor, welke testen je moet afleggen en wat Selor allemaal garandeert op gebied van gelijke kansen. Antwerpen, Gent, Charleroi en Luik staan op het programma.

Remmingen en vooroordelen


Uit eigen enquêtes en feedback leerde Selor dat allochtonen vaak remmingen hebben om te solliciteren bij de overheid. Hardnekkige vooroordelen en vragen blijven de kop opsteken: je moet perfect tweetalig zijn, je kan alleen in Brussel aan de slag, hogere studies zijn een must... Ook rond de selectieprocedures heerst heel wat onzekerheid: moet je studeren voor de testen? Heeft je etnisch-culturele achtergrond geen impact op je resultaat?

Transparantie bieden en drempelverlagend werken


Met het project wil Selor naar de doelgroep stappen en hen de nodige informatie verschaffen. Tijdens infosessies en workshops worden de jobmogelijkheden bij de overheid toegelicht, alsook de doorgroeikansen en opleidingsmogelijkheden. Geïnteresseerden krijgen ook heel wat informatie over hoe je moet solliciteren, welke testen je moet afleggen (ze kunnen zelfs een paar demotesten afleggen), hoe Selor met competenties omgaat en een gelijkekansenbeleid garandeert.

Veel interesse: eerste sessie volzet


Het aantal inschrijvingen bewijst de interesse in het project: op korte tijd waren alle plaatsen voor de eerste sessie in Brussel volzet. De meeste interesse komt van jonge vrouwen (autochtoon en allochtoon) met een hoger diploma (master of bachelor). Het project is niet uitsluitend toegankelijk voor allochtonen, iedereen kan zich inschrijven.

Selor merkt meer interesse bij de Franstaligen voor deze editie in Brussel. Selor is blij met deze aandacht en wil het project uitbouwen. Volgend jaar wil Selor de grote steden aandoen en daar dezelfde informatie verspreiden: Gent, Antwerpen, Charleroi en Luik staan alvast op het programma voor 2011.

Nieuw talent aanboren tegen de komende ‘oorlog om talent’ en pensioneringsgolf


In eerste instantie hoopt Selor de remmingen weg te werken bij de doelgroep. In een tweede fase wil Selor de doelgroep aansporen om te solliciteren. Het aanboren van alle talenten op de arbeidsmarkt blijft nodig: de demografische gegevens tonen aan dat er de komende jaren minder mensen actief zijn op de arbeidsmarkt.

Daarbij komt de komende pensioneringsgolf van de babyboomgeneratie bij de federale en andere overheden: ongeveer 40 procent van de federale ambtenaren vertrekt de komende tien jaar met pensioen. Selor werkt daarom nu aan een open en transparante communicatie naar iedereen die geïnteresseerd is in een job bij de overheid. Een noodzakelijke opdracht gezien de ‘oorlog om talent’ opnieuw zal opleven. Het aanbod aan jobs zal opnieuw groter worden met minder mogelijke sollicitanten.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen