< Terug naar overzicht

Selor screent meer dan 50.000 kandidaten in zes maanden

2013 was een recordjaar voor Selor wat betreft het aantal sollicitanten. Het aantal sollicitaties liep vorig jaar op tot 172.420, geholpen door een aantal grootschalige vacaturecampagnes, voor onder meer calltakers en cipiers. De effecten daarvan waren ook nog voelbaar in 2014, want in de eerste zes maanden van dit jaar steeg het aantal kandidaten die worden gescreend en dus deelnemen aan één of meer selectieprocedures met 63%.

Dat blijkt uit cijfers die Selor, het rekruteringsbureau van de federale overheid, bekendmaakte. In 2013 ontving Selor 172.420 sollicitaties. Niet alleen grote campagnes zorgen voor een stijging, Selor screent ook kandidaten voor andere doeleinden. Zo werden van de in totaal 54.348 kandidaten bijna 10.000 kandidaten gescreend in het kader van bevorderingsselecties.

Bijna 3000 kandidaten legden testen af binnen het kader van ‘eerder verworven competenties’. Verder legden bijna 8000 mensen een taaltest af, en werden 4000 kandidaten gescreend specifiek om aan de slag te kunnen gaan in de bewakings- en beveiligingssector.

Sinds eind 2012 heeft Selor een systeem van automatische vrijstellingen ingevoerd voor kandidaten die met succes een selectietest van de module generieke screening afleggen. Nemen ze later aan een selectie voor een andere functie van hetzelfde of van een lager niveau deel, moeten ze niet meer deelnemen aan de generieke screening. Zonder dit systeem van vrijstellingen moest de module generieke screening 53% meer worden afgelegd.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen