< Terug naar overzicht

Selor schiet in de roos met beurs overheidsbanen

Niet minder dan 10.000 actieve of latent werkzoekenden daagden op voor de eerste jobbeurs – Talent@public – die op 9 oktober werd georganiseerd door Selor, het wervings- en selectiebureau van de overheid. De openbare dienst wint aantrekkingskracht als werkgever en de organisator geeft een indrukwekkend visitekaartje af.

Niet alleen het hoge aantal bezoekers – ruim het dubbele van het vooraf officieel vooropgestelde doel – maakte indruk, ook met de sociologische variëteit van de geïnteresseerden zat het snor. Van laag- tot hooggeschoold, van jong tot ‘oud’, werkzoekenden die in het jargon tot de ‘doelgroepen’ worden gerekend: ze liepen allemaal te zoeken of te snuisteren in het Brusselse Thurn & Taxis.
Afgevaardigd bestuurder Marc Van Hemelrijck van Selor haalde een grote driedubbelslag thuis: de overheid in al haar verscheidenheid werd op ruime schaal gepromoot als aantrekkelijke werkgever, verscheidene openbare diensten en bedrijven op zoek naar gekwalificeerde medewerkers verhoogden hun kansen en Selor zelf maakte aan de politiek duidelijk dat het tot een speler van formaat is uitgegroeid.
Dit laatste kan van pas komen als de jaarlijkse dotatie van de federale overheid (12 miljoen euro) ter sprake komt. Het is immers een publiek geheim dat sommige regeringspartijen de nieuwe en vernieuwende dynamiek van de overheidsdienst voor werving en selectie met argusogen beloeren. Zouden ze het nu, na Talent@public, goed en slim zien?

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen