< Terug naar overzicht

Selor lanceert campagne ‘HANDIKNAP’

Selor ontving in 2014 al meer dan 1500 aanvragen van personen met een handicap voor steun en aanpassingen bij selecties. Extra tijd, gebruik maken van een aparte testzaal, voorleessoftware, vergrotingssoftware, een groot scherm, brailleleesregel en testen op A3-formaat zijn de meest aangevraagde aanpassingen bij selecties.

4 december is de Internationale dag van personen met een handicap. Bedoeling is om die dag aandacht te schenken aan alle initiatieven om deze mensen met een beperking dezelfde kansen, zeker ook op de arbeidsmarkt, te geven. Als pleitbezorger van diversiteit in België op de werkvloer pakt Selor daarom uit met enkele gerichte acties.

Naast een nieuwe sensibilisatiecampagne ‘HANDIKNAP’, lanceert Selor ook enkele nieuwe initiatieven zoals sollicitatietips voor doven en het belevingsspel waarbij de spelers op een aangename manier meer te weten komen over de leefwereld van personen met een handicap.

Selor kreeg in 2014 al meer dan 1500 aanvragen van personen met een handicap om ondersteuning. De vaakst aangevraagde aanpassingen bij selecties zijn extra tijd, gebruik maken van een aparte testzaal, voorleessoftware, vergrotingssoftware, een groot scherm, brailleleesregel en testen op A3-formaat.

Sinds Selor in 2004 begon met het apart opvolgen van personen met een handicap, zijn al meer dan 5000 van hen via Selor gepasseerd. Ook zijn al meer dan 2000 redelijke aanpassingen gebeurd.

Van alle kandidaten bij selecties maken personen met een handicap nu ongeveer 2,5 % uit. Positief is dat het slaagcijfer van deze mensen gelijk is aan dat van personen zonder een handicap. Toch blijven personen met een handicap nog ondervertegenwoordigd: het streefcijfer bij de federale overheid ligt op 3 %, maar ondanks een stijging de voorbije jaren lag het cijfer voor 2013 op 1,57%.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen