< Terug naar overzicht

Selor creëert digitale rugzak voor getuigschriften

Selor stelde onlangs het project ‘Be Badges’ open voor gebruik. Dat is een soort van digitale rugzak waarin iedereen zijn of haar getuigschriften (van testen of opleidingen) kan bewaren en die kan delen met anderen. Het doel is de mobiliteit van talent te bevorderen.

Het selectie- en rekruteringsbureau voor de publieke sector maakt gebruik van een systeem dat al bestaat: het Open Badges-systeem van Mozilla, bekend van de Firefox-browser. “Ik zag het concept drie jaar geleden op een seminarie gepresenteerd worden en zag er meteen iets in voor Selor”, vertelt Vincent Van Malderen, innovation manager bij Selor.

Het principe is eenvoudig: via het platform zullen kandidaten hun testcertificaten ontvangen onder de vorm van een badge, in de praktijk een digitale afbeelding. In die badge zitten meta-data van de houder, de uitreiker, de gemeten competenties, welke methoden gebruikt werden, hun vervaldag en aanverwante.

Competenties in de vitrinekast

Kandidaten kunnen hun badge op deze manier makkelijk delen met anderen. “Het is een uitgelezen manier voor bijvoorbeeld werkzoekenden om hun competenties aan te tonen. Je kan de link naar je badge - die jij zelf als individu eerst dient ‘open’ te stellen - bijvoorbeeld in je cv of op je LinkedIn-profiel plaatsen.”

Wanneer een werkgever de link naar de badge krijgt, weet hij of zij ook zeker dat deze behaald is en dat die competenties vastgesteld zijn door organisatie x of y. Mogelijk kan die werkgever of organisatie bepaalde stappen in zijn screeningsprocedure overslagen of beslissen dat de kandidaat die bepaalde opleiding niet meer hoeft te volgen.

“Zo hopen we ook wat meer erkenning voor ons screeningsmodel te krijgen, doordat andere organisaties er een zekere waarde aan toekennen. Daarom hebben we voor iedereen die bij Selor slaagde voor de generieke module, een badge in Be Badges opgeladen die ze kunnen inzetten bij andere organisaties. Die kunnen ze dus al naar hartenlust delen.”

Beschikbaar voor elke organisatie

Het systeem van ‘Open Badges’ en het Selor-platform Be Badges is intussen operationeel en ook open voor anderen. Op het platform Be Badges kunnen namelijk ook andere organisaties hun badges aanmaken. “Wij denken dat het systeem heel interessant is voor andere organisaties, en nodigen hen uit om toe te treden”, licht Van Malderen toe. “Als uitgever of issuer beslis je zelf wat er in zo’n badge zit. We bieden dus de mogelijkheid aan eender welke organisatie die bezig is met talent of certificering, opleidingsverstrekkers, selectiebureaus, HR-afdelingen van bedrijven,… om badges af te leveren.”

Elke organisatie kan dit systeem gratis gebruiken. “In principe kun je alle gemeten competenties, diploma’s of certificaten in Be Badges plaatsen. Ons doel is om met dit systeem een groot netwerk van uitgevers aan te spreken en de mobiliteit van talent te bevorderen. Ik heb het in dit opzicht altijd over een vorm van sociale innovatie”, stelt Van Malderen.

Streven naar uniformiteit

Als veel andere instanties toetreden tot Be Badges, komt dit vooral de sollicitant ten goede. Want kandidaten moeten vaak verschillende en gelijkaardige testen afleggen. Dat is niet altijd even fijn en nuttig.

Daarnaast is Be Badges ook een streven naar uniformiteit. “Omdat je nu voor de ene opleiding een papieren bewijs krijgt, voor een ander krijg je niets, voor nog een ander krijg je een pdf, voor nog een ander een feedbackrapport. Een gemeenschappelijk en traceerbaar systeem lijkt dan beter. Dat trachten wij op te zetten”, besluit Vincent Van Malderen.

Bron: Jobat (jobat.be)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen