< Terug naar overzicht

SD Worx nu ook actief in VS en Canada

Ceridian, de derde grootste HR-dienstverlener in Noord-Amerika, treedt toe tot de Payroll Services Alliance, die in 2010 werd opgericht door SD Worx en Aditro. Met Ceridian erbij doet de alliantie haar intrede op de Amerikaanse en Canadese markt.

Dankzij deze nieuwe samenwerking heeft de Payroll Services Alliance nu wereldwijd 120.000 klanten met meer dan 30 miljoen werknemers. Bovendien ondersteunt het partnership de Dayforce HCM-technologie van Ceridian, waaronder ook Dayforce ConnectedPay. Deze technologie biedt internationale bedrijven een eenvoudige oplossing voor het beheer van hun loonadministratie. De combinatie van Dayforce met lokale, landspecifieke services leent organisaties de mogelijkheid om hun internationale HR- en loongegevens binnen één applicatie te verwerken, terwijl ze op een lokale ondersteuning kunnen rekenen.

“In ons land is zowat 85 procent van alle bedrijven en bedrijfjes aangesloten bij een sociaal secretariaat voor hun loonadministratie. Bij de grote bedrijven is de marktsaturatie bijna totaal, in de kmo-markt konden we vorig jaar nog met 9 procent groeien. Maar echte expansie is een zaak van internationale klanten en contracten geworden”, licht CEO Steven Van Hoorebeke van SD Worx de overzeese stap toe.

SD Worx werkt al jaren gestaag aan die internationalisering, met eigen kantoren in Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. In Duitsland besteedt minder dan de helft van de bedrijven zijn loonbeheer uit. Daar ligt dan ook nog veel marktpotentieel voor de expertise van dergelijke dienstverleners. In Nederland deed SD Worx dit voorjaar twee overnames van lokale spelers in zijn streven om er nationaal de top 5 te halen.

Ondanks een toenemend aantal ‘eigen’ contracten voor het loonbeheer van Europese multinationals, recentelijk nog met een retailer met 25.000 werknemers, ontbeert het SD Worx schaalgrootte om overal op eigen kracht actief te zijn. Daarom speelt SD Worx met overtuiging de rol van voortrekker in de Payroll Services Alliance, aldus Van Hoorebeke.

'Grand cru-jaar'

Naast haar intrede op de Amerikaanse markt, maakte SD Worx ook bekend dat het een 'grand cru-jaar' achter de rug had. De HR-dienstverlener zag zijn inkomsten in 2014 met 15 miljoen euro (of 6 procent) stijgen tot 288 miljoen euro én tegelijk zijn operationele en personeelskosten met 10 miljoen euro dalen tot 261 miljoen. Gevolg: een winst van 27 miljoen euro of een veelvoud van de 2 miljoen euro winst uit 2013.

CEO Van Hoorebeke is vooral tevreden met het grote aandeel van de operationele winst (14 miljoen euro) in het groepsresultaat. “In het verleden was SD Worx te afhankelijk van zijn inkomsten uit financiële beleggingen (met name de hoogte van de rentevoeten). Dat is niet langer het geval. 

Bron: SD Worx (sdworx.com) en De Standaard (standaard.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen