< Terug naar overzicht

Schrik voor eenheidsstatuut doet kmo’s aarzelen om aan te werven

Ook de komende zes maanden zullen kmo’s veeleer afdanken dat aanwerven. 29% van de kmo’s is van plan om de komende zes maanden één of meer medewerkers te ontslaan, terwijl slechts 23% de intentie heeft medewerkers aan te werven.

Dat blijkt uit onderzoek van zelfstandigenorganisatie NSZ bij 664 kmo’s. Toch zijn die cijfers iets beter dan één jaar geleden: toen gaf 34% van de kmo’s aan de komende zes maanden één of meer personeelsleden af te danken en was slechts 18% van plan om mensen aan te werven.

“De schrik voor de gevolgen van het eenheidsstatuut zit er goed in en de tewerkstellingsprognoses bij kmo’s blijven daardoor aan de magere kant”, zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws.

62% van de kmo’s geeft aan voorzichtiger te zullen zijn met aanwervingen als gevolg van het eenheidsstatuut en de afschaffing van de proefperiode, de afschaffing van de carensdag, de nieuwe regeling voor outplacement en de langer geworden opzegtermijnen van arbeiders.

48% van de ondervraagde kmo-bedrijfsleiders geeft aan dat de geplande ontslagen te maken hebben met de veel te hoge loonkosten in ons land.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen