< Terug naar overzicht

Schrijnend tekort aan medewerkers in logistiek en transport

Het aantal vacatures in de logistieke en transportsector is het afgelopen jaar sterk gestegen: tussen 2016 en 2017 zelfs met dertig procent. De vacatures werden het afgelopen jaar bovendien veertien procent minder vaak bekeken dan het jaar ervoor. Daardoor blijven heel wat functies voor langere tijd openstaan.

De vraag naar logistiek personeel groeit. Zo neemt door de groei van de economie, en bijgevolg ook in de e-commerce, de vraag naar pakjesbezorgers toe. Vooral naar aanloop van de eindejaarsfeesten hebben Sinterklaas en de Kerstman dringend nood aan medewerkers. Ze zijn goed voor maar liefst honderden vacatures. Deze medewerkers worden vaak tijdelijk ingezet, maar kunnen ook tot vaste jobs leiden. Volgens de data van Indeed hebben bedrijven en organisaties het vooral moeilijk om hun vraag naar ervaren supply chain managers in te vullen. Van die posities blijft op de vacaturesite 82,1 procent langer dan zestig dagen openstaan.

Het tekort aan medewerkers beperkt zich niet tot supply chain management. Ook veel vacatures voor leverancierchauffeurs blijven oningevuld (82,6 procent blijft langer dan zestig dagen openstaan), gevolgd door vacatures voor shipping agent (53,2 procent), supply chain analyst (50,9 procent) en dispatcher (50,4 procent).

De logistieke sector staat dus voor een grote uitdaging als het gaat om het vinden van personeel. Maar dit biedt ook de kans voor organisaties in de logistieke sector om zich te onderscheiden en om sneller gevonden te worden door kandidaten. Door je als organisatie te verdiepen in wat kandidaten willen en hoe zij naar een job zoeken, kun je daar onder andere met vacatureteksten en specifiekere functietitels goed op inspelen.

Bron: Indeed (be.indeed.com)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen