< Terug naar overzicht

SAS en Schoenen Torfs ‘Beste Werkgever 2012’

Medewerkers van SAS Institute en Schoenen Torfs bekronen hun bedrijf met de titel 'Beste Werkgever 2012 België'.

SAS Institute stoot dit jaar door naar nummer 1 in de lijst van bedrijven met minder dan 500 werknemers. Vorig jaar eindigde het tweede. Schoenen Torfs werd vorig jaar ook al nummer 1 in de categorie van bedrijven met meer dan 500 werknemers.

Dit grootschalig onderzoek bij werknemers wordt jaarlijks uitgevoerd door het Competentiecentrum Mens & Organisatie aan de Vlerick Leuven Gent Management School. Het initiatief loopt in samenwerking met Great Place to Work Institute Europe, dat als doel heeft om een professionele en Europese standaard voor een kwaliteitsvol personeelsbeleid te definiëren.

“De meest opvallende vaststelling is dat de resultaten voor de bedrijven in de top 20 twee jaar na elkaar blijven stijgen (2011 en 2012). Op deze manier geven medewerkers te kennen dat hun 'vertrouwen in het management' opnieuw het niveau haalt van vóór de financiële crisis van 2008. Voor een aantal bedrijven ligt dat vertrouwen van hun medewerkers in het management zelfs hoger dan dat het ooit geweest is”, zegt Dirk Buyens, hoofd van het Competentiecentrum Mens & Organisatie.

“Dezelfde trend vinden we niet terug bij organisaties die niet op de lijst staan. Bij hen zien we dat het 'vertrouwen in het management' nog niet hersteld is sinds 2008. Doorgaans scoren de bedrijven die niet op de lijst staan 10 procentpunten lager op elk van de criteria in vergelijking met zij die wel op de lijst staan.”

Behalve de rangschikking van de Top 10 bedrijven (< 500 medewerkers) en de Top 10 bedrijven (> 500 medewerkers) bekroont de Vlerick Leuven Gent Management School drie uitmuntende bedrijfscases met betrekking tot Inspiring Leadership (Genzyme), Thanking (bank J. Van Breda & co) en Work-Life Balance (Microsoft).

Bron: Vlerick Leuven Gent Management School

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen