< Terug naar overzicht

Salarisstijging België onder het Europese gemiddelde

Door de indexsprong kunnen Belgische werknemers in 2015 een gemiddelde salarisstijging van 1,3% verwachten. Dit is fors minder dan de 3,1% loonsverhoging die andere Europese werknemers gemiddeld kunnen verwachten.

Dat blijkt uit het jaarlijkse wereldwijde beloningsonderzoek van organisatieadviesbureau Hay Group. Door de indexsprong kunnen Belgische werknemers in 2015 een gemiddelde loonsverhoging van 1,3% verwachten. In september 2014 werd nog een stijging met 2% verwacht.

Met dit percentage scoort België lager dan Nederland (2.3%), Frankrijk (2,0%) en Duitsland (2.8%). De verwachte salarisstijging voor 2015 in Europa is gemiddeld 3,1%.

Ierland, Griekenland en Portugal stijgen licht met hun salarisverwachting. Griekenland stond vorig jaar op 0% salarisstijging, dit jaar kunnen medewerkers rekenen op een stijging van gemiddeld 1,3%. Dit duidt op een voorzichtig economisch herstel van de eurozone.

Wereldwijde salarisstijging
Wereldwijd ligt de verwachting voor salarisstijging in 2015 op 5,4%. Dit cijfer wordt deels bepaald door grote salarisstijgingen onder invloed van de hoge inflatiecijfers in Zuid-Amerika, deels door de behoefte aan geschikt personeel in Azië.

In Europa heeft Turkije de grootste verwachte salarisstijging van 9%. Indien de inflatiecorrectie hiervoor meegenomen wordt, is de salaristoename echter nihil. De stijging van salarissen in opkomende markten als Brazilië en Rusland stagneert.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen