< Terug naar overzicht

Ruim 5000 zorgwerknemers pendelen dagelijks van België naar Nederland

Vanuit België staken in 2017 bijna 39.000 werknemers de grens over voor hun werk in Nederland en 22.000 hadden de Nederlandse nationaliteit. Dit zijn voornamelijk Nederlanders die in België zijn gaan wonen, maar hun baan in Nederland hebben. Andersom kwamen 13.000 personen vanuit Nederland naar België werken.

Vorige week sloot België zijn grenzen met Nederland voor niet-essentiële reizen. Toch steken nog bijna 39.000 personen dagelijks de grens over om in Nederland te gaan werken, leren cijfers van het CBS (het Nederlands Centraal Bureau voor Statistiek) en de statistiekbureaus uit Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen en België die te vinden zijn op het open data portaal Grensdata.eu.

In 2017 werkten 40.000 mensen in Nederland die in Duitsland woonden en 39.000 die in België woonden. Van hen werkten er 8.000 in de gezondheidszorg. Bijna een kwart van de grenspendelaars waren werkzaam in de zakelijke dienstverlening. Voor België betekent dit dat 7700 Belgen of Nederlanders woonachtig in België werkzaam zijn in de zakelijke dienstverlening. Nog eens 7700 zijn actief in de industrie en 5600 in de gezondheids- en welzijnszorg.

Bron: CBS

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen