< Terug naar overzicht

Roept ABVV dinsdag 12 mei uit tot de volgende algemene stakingsdag?

Na de staking van de socialistische overheidsvakbond ACOD op woensdag 22 april, zit het er dik in dat de algemene socialistische vakbond ABVV beslist om een 24 urenstaking te houden op dinsdag 12 mei.

Op een bijzondere vergadering van het federaal comité van het ABVV volgende week wordt er gestemd of er al dan niet een algemene staking komt op 12 mei. In het federaal comité (waar alle sectorcentrales en regionale afdelingen van de socialistische vakbond zitting hebben) is 66% van de stemmen nodig om een staking af te kondigen.

Opmerkelijk is wel dat de stemming er niet komt op vraag van de ABVV-top, maar omdat 10% van de leden die actie gevraagd hebben. Niet iedereen is er echter van overtuigd of nog maar eens een staking een goede strategie is.

Bovendien dreigt het ABVV door dergelijke eenzijdig uitgeroepen acties alleen komen te staan en het gemeenschappelijk vakbondsfront in de kou te laten staan. Ook aan de staking van de socialistische overheidsvakbond namen de andere vakbond officieel niet deel.

Bron: De Standaard (standaard.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen