< Terug naar overzicht

Rocking the future with Dimona

Door de groei in gebruikers van Dimona, zowel bij bedrijven als overheidsinstellingen, en door evoluerende noden, besliste de RSZ om de ICT-toepassing te actualiseren. Smals ondersteunde de RSZ voor de vernieuwing van de informatica achter Dimona. Dimona V2 ging live in april 2010.

In een minimum aantal stappen kunnen werkgevers of sociale secretariaten een aangifte doen in Dimona V2 via duidelijke invulvelden. Alleen wat strikt noodzakelijk is, wordt nog op de schermen getoond om de duidelijkheid verder te verzekeren. Dimona koppelt nu ook zelf terug naar werkgevers of sociale secretariaten over de status van de aangiftes. Aangiftes in Dimona zijn tegenwoordig mogelijk via web, sms, een spraakmenu, secure FTP, MQ-Link en Isabel.

35 000 000 snelle aangiftes

Dimona V2 biedt de 267 000 aangesloten werkgevers en hun sociale secretariaten meer ondersteuning in het aangifteproces. Voor de opdrachtgever, de RSZ, is feedback naar de werkgevers en sociale secretariaten een absolute voorwaarde om tot zeer kwalitatieve aangiftes te komen voor een minimale tijdsinvestering door de werkgevers. Door een actualisering van de informatica zorgde Smals bovendien voor meer stabiliteit en reactiesnelheid in de ICT-toepassing zelf. Voor bijna 4 miljoen aangiftes per maand tussen januari en april 2011, zat de response time van Dimona V2 gemiddeld tussen 0,4 en 0,6 seconden. Elke aanwerving, elke verandering in arbeidsregime en elke beëindiging van arbeidscontracten wordt via Dimona aangegeven zodat de RSZ de sociale rechten van werknemers in België snel en correct kan toekennen.

De ICT-toepassing Dimona is bereikbaar op de portaalsite van de sociale zekerheid www.socialezekerheid.be. Een login als werkgever is vereist. Op www.socialezekerheid.be staan ook de nodige handleidingen. Dimona verwerkte tussen mei 2010 en 2011 afgerond 35 000 000 aangiftes.

Dimona will rock you

Dimona zal in de toekomst snel duidelijkheid kunnen bieden aan zowel de student als zijn potentiële werkgever over het aantal dagen dat de student nog aan voordelige RSZ-bijdragen kan werken. En dat allemaal met communicatiemiddelen eigen aan de doelgroep, en met zorg voor privacy.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen