< Terug naar overzicht

Riziv en VDAB begeleiden werknemers na ziekte naar werk

Het Riziv, de VDAB en de verzekeringsinstellingen sloten een akkoord om mensen die na een ziekte een aangepaste baan willen, intensief te begeleiden.

Heel wat mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering van het ziekenfonds voelen zich fit genoeg en gemotiveerd om te werken in het gewone arbeidscircuit. De ziekteverzekering en de VDAB starten nu een proefproject, waarbij honderd mensen die na een ziekte een aangepaste baan willen een intense begeleiding krijgen.

Zij kunnen hiervoor een beroep doen op de expertise van de VDAB inzake oriƫntatie, trajectbegeleiding, opleiding, sollicitatie-ondersteunng, jobmatching en nazorg.

Sinds 1 juli 2009 is het RIZIV bevoegd voor de socio-professionele inschakeling van arbeidsongeschikten via opleiding en begeleiding. De dienst wil, in nauwe samenwerking met de adviserend artsen van de verzekeringsinstellingen, initiatieven ontwikkelen om arbeidsongeschikten actief te ondersteunen op hun weg naar nieuw werk. De samenwerking met VDAB is hierin een eerste stap.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen