< Terug naar overzicht

Relatie met collega leidt vaak tot huwelijk

De werkvloer lijkt de ideale plek te zijn om een huwelijkspartner te vinden. 14 procent van degenen die verliefd werden op een collega, is inmiddels getrouwd.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse krant Daily Mail bij 2000 volwassenen. 14 procent van de ondervraagden die op de werkvloer verliefd werd op een collega, is inmiddels getrouwd.

Koppels die elkaar via vrienden hebben ontmoet, gaan ook vaker een lange-termijnrelatie aan. De relaties van stellen die elkaar in de kroeg of op vakantie hebben leren kennen, worden het snelst beëindigd.

Uit de rondvraag blijkt ook dat stress en spanning op de werkvloer ervoor zorgen dat werknemers genegenheid zoeken bij collega’s. Andere verklaringen waarom de werkvloer de ideale plek is om een partner te vinden, is de hoeveelheid tijd die collega’s met elkaar doorbrengen en de gemeenschappelijke interesses die ze hebben.

51 procent van de ondervraagden is van mening dat de plaats of situatie waarin stellen elkaar ontmoeten, van invloed is op het verloop van een eventuele relatie. Eén op de vijf ondervraagden geeft aan wel eens te liegen over de plek waar ze hun partner hebben ontmoet. Reden hiervoor is dat het beschamend is. Ruim een derde zegt het verhaal van de ontmoeting interessanter te maken dan dat het daadwerkelijk was.

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen