< Terug naar overzicht

Rekruteringsmedia pikken in op digitale televisie

De carrièremedia Jobat en Vacature schakelen voortaan de digitale televisie in om hun vacatures kenbaar te maken. Vacature werkt daartoe samen met Telenet Digital TV, Jobat kiest voor Belgacom TV.

“Dit bijkomende kanaal moet zich uiteraard nog bewijzen, maar we verwachten dat het kandidaat-werknemers aanzet om tussen tv-programma’s door even snel de vacatures te doorbladeren”, zegt Marianne Edlund, hoofd van de technische afdeling van Vacature. “De toegankelijkheid van televisie is groter dan die van internet. Een pc wordt in de huiskamer minder snel aangezet.” Edlund ziet de digitale televisie en het internet dan ook als cross-over-instrumenten. Op de tv kijkt men snel of er een interessante job in de aanbieding is en op het net zoekt men naar een uitgebreidere omschrijving van de functie, omwille van de leesbaarheid. “Op een computerscherm kan je met een kleiner lettertype werken dan op televisie. De pc leent zich dus beter voor langere teksten. We verwachten dat de tv vooral als teaser werkt, als eerste aanzet”, zegt Edlund.

Die overgang van tv naar pc wordt vergemakkelijkt doordat de televisiekijker de code van een vacature kan laten sms’en voor later gebruik of doordat hij die vacature in zijn persoonlijk profiel (‘Mijn/Vacature’) kan laten plaatsen. Het wordt ook mogelijk om via het intikken van een eigen pincode via de televisie toegang te krijgen tot de vacatures die bij het eigen profiel horen dat de gebruiker al aanmaakte via de Vacature-website. Het hele systeem is voor Vacature sinds 25 april operationeel.

Jobat vuurt het startschot “nog dit voorjaar” af, in samenwerking met Belgacom TV. “We zullen het eerste carrièremedium zijn dat via de televisie jobs aanbiedt aan zowel de Nederlandstalige als de Franstalige kijkers”, luidt het in het persbericht. “Er zijn ook overeenkomsten met andere tv-distributeurs, die het werkaanbod van Jobat aan hun abonnees zullen aanbieden. We willen alle digitale kijkers bereiken. Zij kunnen vanuit de woonkamer het jobaanbod doornemen en functies selecteren die overeenkomen met hun beroep en ambities. Jobat zal ook carrière-informatie aanreiken.”

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen