< Terug naar overzicht

Rekruteringsbureaus verwachten groei

De leden van Federgon Recruitment Search & Selection hebben positieve verwachtingen voor het vierde kwartaal van 2005. Ze voorspellen een sterke groei in opdrachten, omzet en rentabiliteit. De investeringen gaan er volgens hen ook op vooruit, zij het in mindere mate.

Federgon bereikte met deze achtste peiling naar de kwartaalverwachtingen tweederde van zijn leden. Die spraken zich op een vijfpuntenschaal (van 'zeer ongunstig' tot 'zeer gunstig') uit over de evolutie van de opdrachten, de omzet, de rentabiliteit en de investeringen. Bijna tweederde (62%) verwacht een groei in de opdrachten, 5% is zelfs zeer positief in zijn voorspelling. De verhoopte omzet loopt parallel: 58% is optimistisch en 2% ziet het zeer goed zitten. De helft van de bureaus rekent ook op een gunstige rentabiliteit (47%), een andere helft (48%) laat zich hier neutraal over uit. Vooral in de investeringen lijken de Federgon-leden een status-quo te verwachten: 61% is hierover neutraal. Eén op drie (33%) voorspelt wel een groei. Quoteren we de antwoordcategorieën met een score gaande van -100 voor 'zeer ongunstig' tot +100 voor 'zeer gunstig', dan verkrijgen we een eenduidig cijfer, een indexwaarde. Die bedraagt voor de opdrachten +34 en voor de omzet +29. De rentabiliteit haalt +21, de investeringen +20.

Federgon presenteert voor de factor 'opdrachten' ook de resultaten van de vorige kwartaalbevragingen. Met 68% optimisten stijgt het vertrouwen sterk in vergelijking met de peiling in juli (47%) en komt het opnieuw op het niveau van april (67%). De voorspellingen voor het vierde kwartaal van 2004 waren wel sterker. Toen veronderstelde driekwart van de respondenten (76%) dat het aantal opdrachten gunstig tot zeer gunstig zou evolueren.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen