< Terug naar overzicht

Rekruteren? Nu ook via WhatsApp

Onder jongeren wordt het steeds meer de gewoonte om via WhatsApp vacatures met elkaar te delen. Dat biedt heel wat potentieel voor de sollicitatiemarkt, zowel voor de werkgever als de werknemer: de juiste personen vinden elkaar op een kortere tijd.

De sleutel tot succes in het aanwerven van jongeren, is hen te volgen in de digitalisering. Ze communiceren veel via WhatsApp, dus moet je hen daarin volgen. Het gaat snel en is goedkoop, want ze delen de vacature gratis met hun netwerk. Dat doen ze bovendien selectiever dan via openbare kanalen zoals LinkedIn of Twitter. Je mag dan ook verwachten dat medewerkers die via WhatsApp solliciteren beter bij je organisatie passen en dus langer blijven.

“Net het dorpsplein van vroeger”

Loopbaandeskundige Aaltje Vincent is verrast door de snelheid van het medium: “Het is nog laagdrempeliger en dichter op de huid dan Twitter of Facebook. En meer privé: je wilt niet altijd openlijk zeggen: is dit iets voor jou? Als je ergens een vacature ziet, kun je het meteen doorsturen. Hoor je in het nieuws dat ergens banen vrijkomen, dan app je dat snel naar iemand die een baan zoekt in die sector. WhatsApp is net het dorpsplein van vroeger.”

WhatsApp werkt dus op twee manieren. Je kan een miljoenenpubliek bereiken, maar het werkt ook als een filter. Als je een vacature via het adressenboekje van je werknemers kunt verspreiden, krijg je minder sollicitanten, maar wel van betere kwaliteit. Dat scheelt je tijd, en tijd is geld.

Bron: Volkskrant (volkskrant.nl) en P&Oactueel (penoactueel.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen