< Terug naar overzicht

Rekruteerders laten zich misleiden door Facebook

Het Facebookprofiel van sollicitanten checken, is verleidelijk. Maar de eerste indruk die zo ontstaat, is vaak fout. HR-professionals nemen berichten die mensen op sociale media plaatsen immers veel te letterlijk.

Uit onderzoek aan de North Carolina State University blijkt dat rekruteerders en HR-professionals veel minder weten over de gebruiken op sociale media dan jongeren die vrijwel opgegroeid zijn met sociale media. Zo nemen HR-professionals de berichten die mensen op sociale media plaatsen te letterlijk. Daardoor worden goede kandidaten kansen ontnomen en krijgen misschien minder passende kandidaten een streepje voor.

De onderzoekers brachten persoonlijke eigenschappen zoals 'plichtsgetrouw', 'plezierig in de omgang' en 'extravert' in kaart bij 175 proefpersonen. Daarna analyseerden ze de Facebookprofielen en probeerden ze het gedrag van de proefpersonen op Facebook te koppelen aan de vastgestelde persoonlijke eigenschappen. Zo wilden ze nagaan of Facebookprofielen een inzicht kunnen geven in persoonlijke kenmerken.

Rekruteerders scannen Facebookprofielen vaak op gegevens over drank en drugs vanuit de gedachte dat een kandidaat dan ook wel drank of drugs zal gebruiken. Vervolgens denken ze dat deze kandidaat niet toegewijd en plichtsgetrouw kan zijn, of zichzelf niet in de hand heeft. Maar de onderzoekers konden geen enkel bewijs vinden dat mensen die positieve dingen op Facebook schrijven over drugs of alcohol, minder consci├źntieus zouden zijn.

Meer zelfs, personen die positieve dingen schrijven over drugs en alcohol zouden de geknipte kandidaten zijn voor bijvoorbeeld sales- en marketingfuncties. Het onderzoek toont immers aan dat deze personen hoog scoren op sociaal contact en extrovert gedrag, eigenschappen die in marketing- en salesfuncties veelgevraagd zijn.

De onderzoekers vonden nog een relatie tussen persoonlijke eigenschappen en Facebookprofielen. Wie plichtsgetrouw en prettig in de omgang is, blijkt zich op Facebook heel keurig te gedragen en laat zich niet betrappen op beledigingen of schreeuwerige aanvallen op anderen.

Het lijkt er dus op dat HR-professionals de profielen beter kunnen bestuderen op beledigingen, beschuldigingen en onterechte kritiek op anderen, dan te letten op positieve berichten over drank of drugs, zo besluiten de onderzoekers.

Bron: NC State University (ncsu.edu)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen