< Terug naar overzicht

Rekruteerders laten zich in de luren leggen door narcisten

Tijdens sollicitatiegesprekken laten de rekruteerders zich in de luren leggen door zelfverzekerde optimisten, zeg maar door narcisten. De vaak onuitstaanbare ego’s scoren optimaal.

Een narcist gaat al snel op de zenuwen van zijn collega’s en kennissen werken. Door zijn egocentrische blik en grenzeloze zelfliefde wordt hij al gauw een etter genoemd of onuitstaanbaar gevonden. Tijdens een sollicitatiegesprek valt er van irritatie echter geen spoor te bekennen. Integendeel, narcisten slagen er meestal in om de rekruteerders om de vinger te winden en sterke resultaten neer te zetten. Dat blijkt uit onderzoek van de University of Nebraska-Lincoln.

In de studie werden sollicitatiegesprekken gesimuleerd, waarbij de sollicitanten zichzelf vanzelfsprekend in een zo goed mogelijk daglicht wilden plaatsen. In die omstandigheden valt het juist positief uit om zichzelf flink aan te prijzen.

Toch werden de echte verschillen pas gemaakt wanneer de sollicitanten uitgedaagd werden. Een ‘gewone’ deelnemer slikt toch wel even als hij zichzelf extra moet promoten en dringt niet verder aan. De narcisten kwamen dan echter pas goed op dreef. Op het juiste moment scoorden ze dus extra.

Ook bij een proef met videosollicitaties kregen de deelnemers die zichzelf steevast op de borst klopten, snel en veel praatten, vaak glimlachten en ook anderen complimenteerden, veel positievere beoordelingen dan collega’s met dezelfde kwalificaties.

Volgens de onderzoekers bevestigt dit onderzoek hoe moeilijk het is om degelijke sollicitatiegesprekken te voeren. De rekruteerders laten zich in de luren leggen door zelfverzekerde optimisten, zeg maar door narcisten. Zij komen gewoon bekwamer over.

Bron: Intermediair PW

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen