< Terug naar overzicht

“Rekruteerder neemt binnen vijf minuten beslissing”

Selectieverantwoordelijke baseren zich nog vaak op hun buikgevoel bij het nemen van beslissingen. Terwijl een selectie-interview gemiddeld driekwartier duurt, heeft een kwart van de selectieverantwoordelijken al binnen de vijf minuten beslist of de kandidaat al dan niet wordt aangeworven, althans volgens een enquête van een Britse HR-dienstverlener. Stof tot nadenken en voortgezet onderzoek.

Het voorgaande valt te veronderstellen uit een enquête van ThriveMap, een Britse HR-dienstverlener, bij ruim 200 rekruteringsmanagers. Iets meer dan een derde (36 procent) neemt binnen de 10 minuten een beslissing. Negen procent doet er langer dan een half uur over om een beslissing te nemen. Slechts twee procent zegt te wachten tot na het selectie-interview alvorens een beslissing te nemen.

Rekruteerders laten zich te veel leiden door onbewuste bias, concludeert de dienstverlener. Hij vraagt zich af wat het nut is van een gestuctureerde selectieprocedure als meer dan een derde binnen de 10 minuten een beslissing neemt.

Bron: hrreview.co.uk

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen