< Terug naar overzicht

Regering mikt op 53.000 extra jobs

De regering-Di Rupo keurde vrijdag het Nationaal Hervormingsplan goed. Dat moet voor het einde van de maand overgemaakt worden aan de Europese Commissie. In het document toont de regering zich somber over de jobcreatie in ons land voor de komende drie jaren.

Volgens het document, dat De Morgen kon inkijken, komen er dit jaar slechts 6800 jobs bij. Volgend jaar gaat het om 12.800 arbeidsplaatsen. In 2014, het jaar van de verkiezingen, zou dat stijgen tot 33.000. De werkgelegenheidsgraad moet in 2014 uitkomen op 67,7 procent. dat is lager dan bij het aantreden van de regering eind vorig jaar.

Het is pas in de volgende regering dat de jobcreatie opnieuw in een hogere versnelling zou raken. In 2015 wordt de jobcreatie op 46.400 eenheden geraamd en in 2016 zelfs op 54.500 jobs.

België kreeg vorig jaar van Europa zes aanbevelingen aangereikt. De overheidsfinanciën moesten worden gesaneerd, de pensioenleeftijd moest naar omhoog, de banken dienden geherstructureerd te worden, de loonsverhogingen beter gecontroleerd en er moesten meer mensen aan het werk. Naast een aantal vooruitzichten wordt in het document op die aanbevelingen geantwoord.

Bron: De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen